ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗΕξωτερικη ΘερμομονωσηΟι ανακαινισεις σπιτιων συχνά συνδυάζονται με τη θερμομόνωση και πιο συγκεκριμένα την εξωτερική θερμομόνωση, την πιο σύγχρονη και αποδοτική μέθοδο θερμομόνωσης. Για να καταλάβετε καλύτερα ακριβώς τι είναι η εξωτερική θερμομόνωση, είναι η τοποθέτηση θερμομονωτικών πλακών στο εξωτερικό των δομικών στοιχείων, όπως τούβλα, μπετόν ή παλιό σοβά και στη συνέχεια η επίστρωσή τους με ειδικά λεπτά επιχρίσματα, αντί για τον συμβατικό σοβά.

Έτσι με αυτό τον τρόπο ντύνετε εξωτερικά το σπίτι σας και διατηρείτε σταθερή την θερμοκρασία στο εσωτερικό. Με την εφαρμογή λοιπόν της εξωτερικής θερμομόνωσης στο σπίτι σας, απολαμβάνετε δροσερά καλοκαίρια και ζεστούς χειμώνες, με τελικό αποτέλεσμα να κάνετε καλό στο περιβάλλον εξοικονομώντας ενέργεια, αλλά κυρίως σε εσάς, αφού εξοικονομείτε χρήματα που θα δαπανούσατε για θέρμανση και ψύξη.


Μάλιστα η εξωτερική θερμομόνωση είναι ακόμα πιο ενδεδειγμένη σε παλαιά κτίρια, καθώς είναι η μόνη λύση για την ενεργειακή αναβάθμιση και παράλληλα την ανακαίνιση σπιτιών παλιάς κατασκευής. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που τα τελευταία χρόνια ακόμα και στην Ελλάδα η εξωτερική θερμομόνωση έχει αντικαταστήσει τη συμβατική μόνωση τοίχων. Δεν είναι όμως μόνο αυτός ο λόγος που πλέον η εξωτερική θερμομόνωση θεωρείται ως η καλύτερη επιλογή μόνωσης και ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου σας. Αντιθέτως τα πλεονεκτήματα της εξωτερικής θερμομόνωσης του σπιτιού σας είναι αρκετά και παρακάτω σας παρουσιάζουμε τα πιο σημαντικά.Επιδοτηθείτε ως 70% για την εξωτερικη θερμομονωση του σπιτιου σας!
Διαβάστε περισσότερα σχετικά με το πρόγραμμα επιδότησης “Εξοικονόμηση κατ οίκονΕξοικονόμηση ενέργειας
Το πρώτο και σημαντικότερο όφελος της εξωτερικής θερμομόνωσης είναι η εξοικονόμηση ενέργειας. Αυτό με τη σειρά του οδηγεί στην συνακόλουθη προστασία του περιβάλλοντος, καθώς καταναλώνοντας λιγότερη ενέργεια δαπανάτε και λιγότερους πόρους από τη φύση. Εκτός αυτού όμως εξοικονομείτε και αρκετά χρήματα, καθώς δαπανάτε λιγότερα χρήματα για κλιματιστικά, καλοριφέρ, τζάκια κλπ. Μάλιστα σύμφωνα με έρευνες η εξοικονόμηση της ενέργειας από την εξωτερική θερμομόνωση του σπιτιού σας προσεγγίζει το 50%, ιδίως αν συνδυαστεί με την αντικατασταση κουφωματων με νέα ενεργειακά!


Ανακαίνιση παλαιών κτιρίων
Όσον αφορά τις παλαιότερες και γενικά τις υφιστάμενες κατασκευές, με την εξωτερική θερμομόνωση ουσιαστικά κάνουμε και ανακαίνιση στο εξωτερικό του κτιρίου, ενώ μιας γλιτώνουμε και το βάψιμο, καθώς κατά την εξωτερική θερμομόνωση μπορούμε να επιλέξουμε το τελικό χρώμα της επιφάνειας.


Αύξηση εμπορικής αξίας
Με την εξωτερική θερμομόνωση του σπιτιού σας, αυτομάτως το αναβαθμίζετε ενεργειακά. Μάλιστα σύμφωνα με την οδηγία 2002/91/ΕΚ της Ε.Ε., όλα τα κτίρια θα αποκτήσουν ενεργειακή ταυτότητα που θα υποδηλώνει την συνολική του κατανάλωση ενέργειας. Όσα κτίρια δεν θα πληρούν τις ελάχιστες προϋποθέσεις δεν θα μπορούν να πωληθούν ή να μισθωθούν, έως ότου η ενεργειακή τους ταυτότητα είναι επαρκής. Εκτός αυτού είναι αυτονόητο πως η εφαρμογή εξωτερικής θερμομόνωσης θα αυξάνει την εμπορική και θα μειώνει την αντικειμενική αξία του κτιρίου.


Εξοικονόμηση χώρου
Επειδή κατά την εξωτερική θερμομόνωση το μονωτικό υλικό μπαίνει από την εξωτερική πλευρά, δεν απαιτείται διπλός εξωτερικός τοίχος, με αποτέλεσμα να κερδίζουμε περίπου 6% επιπλέον ωφέλιμου εσωτερικού χώρου στο σπίτι μας.


Υγρομόνωση Προσόψεων και προστασία από ρωγμές/μούχλες
Με την εξωτερική θερμομόνωση του σπιτιού μας, εξασφαλίζουμε την εξάλειψη της εξωτερικής υγρασίας και την είσοδο του νερού της βροχής και της εσωτερικής υγρασίας. Όλα αυτά είναι υπεύθυνα για την ανάπτυξη μικροοργανισμών που συχνά αποκαλούμε μούχλα, καθώς ακόμα και ρωγμές. Πλέον όμως με την εξωτερική θερμομόνωση τα ξεχνάμε αυτά.

Εξωτερικη Θερμομονωση
Εκτός αυτών βέβαια υπάρχουν και άλλα μικρότερα πλεονεκτήματα, τα οποία ισχύουν κατά περίπτωση, ανάλογα με τις συγκεκριμένες λεπτομέρειες της δική σας μοναδικής περίπτωσης. Πάντως εμείς για να αυξήσουμε στο μέγιστο τα πλεονεκτήματα που θα απολαμβάνετε από την εξωτερική θερμομόνωση, έχουμε συνεργασία με τις κορυφαίες εταιρείες παραγωγής μονωτικών υλικών.

Επίσης μην ξεχνάτε και τη δυνατότητα επιδότησης ως 70% για την ενεργειακή αναβάθμιση του σπιτιού σας, στην οποία περιλαμβάνεται βεβαίως και η εξωτερική θερμομόνωση. Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το εξοικονομηση κατ οίκον και επωφεληθείτε και εσείς από τη δυνατότητα επιδότησης της εξωτερικής θερμομόνωσης.

Αν έχετε οποιαδήποτε απορία είτε σχετικά με το πρόγραμμα επιδότησης εξοικονομηση κατ οικον είτε και γενικότερα με την εξωτερική θερμομόνωση, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας είτε ηλεκτρονικά είτε στο 211 800 5971.

Θέλετε την Καλύτερη Προσφορά
για ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ;

Συνεργατες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Ανακαινισεις Σπιτιων από τους Νο1! Εμπιστευθείτε τη HomeDesign για μερικές & ολικές ανακαινίσεις σπιτιών. Αναλαμβάνουμε οικοδομικές εργασίες σε όλη την Αττική. Δοκιμάστε μας!

Όλες οι εργασίες καλύπτονται με:

Ανακαινισεις Σπιτιων με 5 Έτη Εγγύηση

ΧΡΗΣΙΜΑ LINKS

Ακινητα Πορτο Ραφτη

Βιολογικος Καθαρισμος Αυτοκινητου

Βρείτε τους Νο1 στις Ανακαινισεις Σπιτιων στο:

Facebook Image