ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝΕξοικονομηση κατ οικον


Πολλοί αυτό τον καιρό δεν έχουν χρήματα για να κάνουν αλλαγές και να ανακαινίσουν το σπίτι τους, όχι μόνο όταν πρόκειται για μεγάλες αλλαγές και ολική ανακαίνιση, αλλά ακόμα και για μικρότερες παρεμβάσεις. Λύση σε αυτό δίνει το πρόγραμμα Εξοικονομηση κατ’ οίκον, που σας επιδοτεί ως 70% για την ενεργειακή αναβάθμιση της κατοικίας σας.

Κάνοντας τις αλλαγές που χρηματοδοτεί το πρόγραμμα, και μπορείτε να δείτε παρακάτω, έχετε πολλαπλά οφέλη. Πρωτίστως το κόστος θέρμανσης και ψύξης της κατοικίας σας μειώνεται σημαντικά, ενώ παράλληλα κάνετε ανακαίνιση και ανανέωση του σπιτιού σας. Επίσης βοηθάτε και στο περιβάλλον, καθώς καταναλώνετε λιγότερη ενέργεια, ενώ αυξάνετε αισθητά και την εμπορική αξία του κτιρίου σας.

Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία που δεν πρέπει να χάσετε. Μάλιστα εμείς, οι ειδικοί στις ανακαινίσεις σπιτιών, αναλαμβάνουμε να κάνουμε τις απαιτούμενες ενεργειακές επιθεωρήσεις, καθώς και να σας συμβουλέψουμε για την επιλογή των ενεργειακών αναβαθμίσεων που απαιτούνται και δικαιούστε, τις οποίες βεβαίως και θα υλοποιήσουμε.


Το τεχνικό μας τμήμα μάλιστα αναλαμβάνει να σας παρουσιάσει μια μελέτη εξοικονόμησης ενέργειας, βασισμένη απόλυτα στις δικές εξατομικευμένες ανάγκες, εντελώς ΔΩΡΕΑΝ. Καλέστε μας στο 211 800 5971 ή επικοινωνήστε μαζί μας ηλεκτρονικά για να σας κάνουμε μια τέτοια μελέτη ή για να σας λύσουμε οποιαδήποτε σχετική απορία, χωρίς καμία απολύτως δέσμευση από πλευράς σας.

Πριν σας παρουσιάσουμε κάποιες λεπτομέρειες του προγράμματος, να σας θυμίσουμε ακόμα μια φορά τα μεγάλα και σημαντικά οφέλη του προγράμματος για εσάς. Αυτό φαίνεται και από τον αριθμό των αιτήσεων που γίνονται, οι οποίες είχαν φτάσει ακόμα και τις 2.000 την εβδομάδα! Συνολικά έχουν γίνει περισσότερες από 120.000 αιτήσεις σε τράπεζες για υπαγωγή στο πρόγραμμα εξοικονόμηση κατ οίκον.


Εργασίες που εντάσσονται στο πρόγραμμα Εξοικονόμηση κατ’ οίκον

- Αντικατάσταση κουφωμάτων
- Τοποθέτηση συστημάτων σκίασης όπως ρολά, τέντες, πατζούρια και αλλαγή της εξώπορτας του κτιρίου
- Θερμομόνωσης του κτιρίου, με εξωτερική θερμομόνωση, μόνωση ταράτσας, και πιλοτής
- Αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης, όπως τις αντλίες θερμότητας και τις βαλβίδες αυτονομίας)
- Αναβάθμιση συστήματος παροχής ζεστού νερού χρήσης, με την τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα και αναβάθμιση του λεβητοστασίου

Έχετε υπόψη πως ο μέγιστος προϋπολογισμός για όποιες παρεμβάσεις και αν επιλέξετε είναι 15.000€ ανά ιδιοκτησία, μαζί με Φ.Π.Α., ένα ποσό βέβαια αρκετά σημαντικό για να αναβαθμίσετε και να ανακαινίσετε το κτίριο σας.

 

Ποιοι μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα;

Στο πρόγραμμα εξοικονόμηση κατ οικον έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλες οι μονοκατοικίες, πολυκατοικίες, καθώς και τα μεμονωμένα διαμερίσματα, χωρίς κάποια επιπλέον προϋπόθεση, αρκεί να εκπληρώνουν και τα δυο εξής κριτήρια:

1) Να βρίσκονται σε περιοχές με μέγιστη τιμή ζώνης τα 2.100€/m²
2) Να έχουν Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (Π.Ε.Α.) κατηγορίας χαμηλότερη ή ίση της Δ

Επίσης πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό ιδιοκτησιών ανά πολίτη που μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το εξοικονόμηση κατ οίκον, ενώ στις πολυκατοικίες όσοι ιδιοκτήτες δεν επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, μπορούν να συμμετέχουν με δικά τους κεφάλαια. Τέλος δεν είναι υποχρεωτικό να ενταχθούν όλοι οι ένοικοι της πολυκατοικίας στο πρόγραμμα για να δικαιούστε και εσείς την επιδότηση. Το αρμόδιο υπουργείο έχει εκδώσει ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ρητά πως κάθε μεμονωμένο διαμέρισμα πολυκατοικίας μπορεί να υποβάλει αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα εξοικονόμησης κατ οικον, χωρίς καμία επιπλέον προϋπόθεση.


Ποσοστό και ποσό χρημάτων που δικαιούστε

Πρώτα από όλα, μπορείτε στην παρακάτω εικόνα να δείτε τις κλίμακες επιδότησης του προγράμματος εξοικονόμησης κατ οίκον.

Εξοικονομηση κατ οικον


Εκτός από το ποσό για το οποίο μπορείτε να χρηματοδοτηθείτε, για το υπόλοιπο προβλέπεται δυνατότητα λήψης δανείου, εφόσον επιθυμείτε, διάρκειας 4 με 6 ετών, με ή χωρίς εγγυητή, χωρίς προσημείωση ακινήτου, με δυνατότητα άμεσης αποπληρωμής του δανείου χωρίς επιβαρύνσεις, καθώς και εξόφληση των προμηθευτών μέσω της τράπεζας χωρίς την εμπλοκή σας. Μόλις υπαχθείτε στο πρόγραμμα εξοικονόμησης κατ οικον, θα λάβετε προκαταβολή 40% του προϋπολογισμού της αίτησης.

Για να υπαχθείτε όμως στο πρόγραμμα πρέπει να γνωρίζετε ότι απαιτείται η διενέργεια ενεργειακών επιθεωρήσεων, πριν και μετά τις τροποποιήσεις. Το κόστους τους καλύπτεται κατά 100% από το πρόγραμμα, μετά την επιτυχή υλοποίηση του έργου, καθώς επίσης και η δαπάνη για αμοιβή συμβούλου έργου, έως 250€ χωρίς Φ.Π.Α.

 

Στάδια και δικαιολογητικά για την αίτηση

Πρώτα από όλα γίνεται η οικονομική προέγκριση από το υποκατάστημα τραπέζης που επισκεφθήκατε. Για αυτή τη φάση θα χρειαστείτε την ταυτότητά σας, το τελευταίο εκκαθαριστικό από την Εφορία, το Ε1 και απόδειξη μισθοδοσίας, ενώ αν είστε ελεύθερος επαγγελματίας θα χρειαστούν εκκαθαριστικά σημειώματα των 2 τελευταίων ετών.

Εφόσον περάστε αυτό το πρώτο βήμα, θα ενημερωθείτε από την τράπεζα και πλέον μπορείτε να προχωρήσετε. Εδώ λοιπόν πρέπει να καλέσετε τον ενεργειακό επιθεωρητή να βγάλει το ενεργειακό πιστοποιητικό και να σας προτείνει παρεμβάσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση της κατοικίας του. Και τις δυο αυτές δραστηριότητες μπορούμε να αναλάβουμε εμείς και η εξειδικευμένη ομάδα μας.

Παράλληλα βέβαια πρέπει να συμπληρώσετε την αίτηση, έχοντας και τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

- Οικοδομική άδεια της κατοικίας
- Πρόσφατο ΕΤΑΚ ή Ε9
- Εκκαθαριστικό της εφορίας
- Αντίγραφο φορολογικής δήλωσης
- Το έντυπο παρεμβάσεων που έχει συντάξει ο ενεργειακός επιθεωρητής, μαζί με οικονομικές προσφορές από εργολάβους προμηθευτές, αντίγραφο της ταυτότητας και τέλος
- Υπεύθυνη δήλωση για την αποδοχή των όρων του προγράμματος και την ορθότητα των στοιχείων που έχετε υποβάλει.

Εξοικονομηση κατ οικονΑυτή την αίτηση την καταθέτετε στην τράπεζα και μετά την έγκρισή της, λαμβάνετε την πρώτη προκαταβολή (40%), ενώ αφότου ολοκληρωθούν οι εργασίες και εκδοθεί το δεύτερο ενεργειακό πιστοποιητικό, εκταμιεύεται πλέον και το υπόλοιπο ποσό του προγράμματος.

Αν έχετε ακόμα απορίες ή θέλετε να ενταχθείτε στο πρόγραμμα, καλέστε μας στο 211 800 5971 ή επικοινωνήστε μαζί μας ηλεκτρονικά, για να σας βοηθήσουμε σε όποιο στάδιο χρειαστείτε, χωρίς καμία δέσμευση. Σας θυμίζουμε ότι το τεχνικό μας τμήμα αναλαμβάνει να σας παρουσιάσει μια μελέτη εξοικονόμησης ενέργειας, βασισμένη απόλυτα στις δικές εξατομικευμένες ανάγκες, εντελώς ΔΩΡΕΑΝ.

Θέλετε την Καλύτερη Προσφορά
για τη ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑ;

Συνεργατες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Ανακαινισεις Σπιτιων από τους Νο1! Εμπιστευθείτε τη HomeDesign για μερικές & ολικές ανακαινίσεις σπιτιών. Αναλαμβάνουμε οικοδομικές εργασίες σε όλη την Αττική. Δοκιμάστε μας!

Όλες οι εργασίες καλύπτονται με:

Ανακαινισεις Σπιτιων με 5 Έτη Εγγύηση

ΧΡΗΣΙΜΑ LINKS

Ακινητα Πορτο Ραφτη

Βιολογικος Καθαρισμος Αυτοκινητου

Βρείτε τους Νο1 στις Ανακαινισεις Σπιτιων στο:

Facebook Image