ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ ΣΠΙΤΙΩΝΚαλό είναι να έχετε τις παρακάτω συμβουλές στο μυαλό σας πριν αρχίσετε τις εργασίες ανακαίνισης του σπιτιού σας. Βεβαίως μπορείτε να συζητήσετε και μαζί μας για τη δική σας συγκεκριμένη περίπτωση, ώστε να σας δώσουμε τις καταλληλότερες συμβουλές που να ταιριάζουν ακριβώς στο δικό σας σπίτι και γούστο. Ωστόσο αξίζει τον κόπο να διαβάσετε και τις ακόλουθες συμβουλές ανακαίνισης που ετοιμάσαμε για εσάς. Ελπίζουμε να τις βρείτε ενδιαφέρουσες!

➥ Αν πρόκειται να γίνει αποξήλωση παλιών δαπέδων, να γκρεμιστούν τοίχοι και γενικά να πετάξετε μπάζα, θα χρειαστεί η ενοικίαση και χρήση ειδικού κάδου. Αν βεβαίως επιλέξετε τους ειδικούς της HomeDesign για την ανακαίνιση του δικού σας σπιτιού, κάτι τέτοιο δεν πρέπει να σας απασχολεί.

➥ Η πολύδιαδεδομένη Σουηδική ξυλεία μπορεί να μην είναι η καλύτερη, είναι όμως η πιο οικονομική.

➥ Κατά την αγορά νέων ηλεκτρικών συσκευών για το σπίτι σας, να προτιμάτε ανεπιφύλακτα αυτές που είναι ενεργειακής κλάσης Α ή Β. Με αυτό τον τρόπο δεν εξοικονομείτε μόνο ενέργεια, κάνοντας καλό στο περιβάλλον, αλλά πληρώνεται και λιγότερα χρήματα στον λογαριασμό της ΔΕΗ για ηλεκτρισμό.

Συμβουλες Ανακαινισης Συμβουλες Ανακαινισης

➥ Τα άσπρα (λευκού χρώματος) κουφώματα αλουμινίου είναι φθηνότερα από τα βαμμένα, σε όποιο χρώμα και αν τα επιλέξετε. Αυτό συμβαίνει γιατί το άσπρο χρώμα καταλαμβάνει τον μεγαλύτερο όγκο παραγωγής και έχει χαμηλότερο κόστος βαφής.

➥ Από την άλλη πρέπει να γνωρίζετε πως τα κουφώματα τύπου ξύλου είναι αρκετά ακριβότερα από τα κουφώματα αλουμινίου και αντίστοιχα ακόμα πιο οικονομικά είναι τα κουφωματα PVC. Περισσότερες πληρορφορίες και tips αναφορικά με το κοστολόγιο των κουφωμάτων θα βρείτε στην ενότητα "Κουφωματα Τιμες".

➥ Κατά βάση τα πλακάκια είναι πιο οικονομικά από το ξύλινο πάτωμα, και ακόμα φθηνότερα βέβαια από το μάρμαρο.
 
➥ Επιλέγοντας χειροποίητα έπιπλα για την κουζίνα σας ή για όποιον άλλο χώρο, πρέπει να γνωρίζετε πως ενώ σίγουρα θα πετύχετε αποτελέσματα απόλυτα βασισμένα στο γούστο και την αισθητική σας, σας, θα χρειαστεί να πληρώσετε αρκετά χρήματα παραπάνω.

➥ Οι μεταλλικές κατασκευές έχουν μικρότερο χρόνο περάτωσης, ολοκληρώνονται δηλαδή σημαντικά πιο γρήγορα από το χτίσιμο, ενώ τις περισσότερες φορές είναι και πιο οικονομικές.

➥ Αν η ανακαίνιση του σπιτιού σας γίνει από ειδικούς όπως εμείς, και η μελέτη είναι σωστή και προσεγμένη, νέοι χώροι θα δημιουργηθούν στο σπίτι σας, με τους οποίους θα μπορείτε πλέον να ικανοποιείτε πληρέστερα τις ανάγκες σας. Επίσης το σπίτι θα ανανεωθεί και να αναβαθμιστεί σε τέτοιο βαθμό μετά την ανακαίνιση, που πλέον θα είναι ισάξιο ενός ολοκαίνουριου σπιτιού.

Τυποι Ανακαινισης

Ανακαινιση Μπανιου

Ανακαινιση Μπανιου

Δώστε στο μπάνιο σας μια εντελώς νέα & μοντέρνα εμφάνιση.

Ανακαινιση Μπανιου
Ανακαινιση Κουζινας

Ανακαινιση Κουζινας

Αναβαθμίστε τον χώρο που καθημερινά συγκεντρώνεται η οικογένεια.

Ανακαινιση Κουζινας
Γενικη Ανακαινιση Σπιτιου

Γενικη Ανακαινιση Σπιτιου

Πλήρης ανακατασκευή και αναβάθμιση, για... σπίτι σαν καινούριο!

Ανακαινιση Σπιτιου

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

 
Για μικρούς χώρους – μικρά δωμάτια, πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη έμφαση στις παρακάτω συμβουλές ανακαίνισης. Θα σας βοηθήσουν να αναδείξετε τις ομορφίες του δωματίου παρά τον περιορισμένο του χώρο, ενώ σίγουρο θα τον δείχνουν μεγαλύτερο στους επισκέπτες του.

➥ Περιορίστε τη χρήση σκούρων χρωμάτων σε μεγάλες επιφάνειες, ώστε να αποφύγετε το αίσθημα κορεσμού και ο χώρος να μοιάζει μεγαλύτερος.

➥ Σε μικρούς χώρους αποφύγετε τις βαριές κουρτίνες και τα έπιπλα που εμποδίζουν την πορεία του ηλιακού φωτός.

➥ Η χρήση καθρεπτών στους πιο περιορισμένους χώρους , μεγαλώνουν τα όρια των δωματίων και δημιουργούν την εντύπωση μεγαλύτερων χώρων.

➥ Σε μικρούς χώρους βάλτε στο δάπεδο το ίδιο υλικό παντού, καθώς έτσι θα μεταδώσετε την αίσθηση της συνέχειας και έτσι ο χώρος θα φαίνεται μεγαλύτερο.


Συμβουλες Ανακαινισης Μπανιου Συμβουλες Ανακαινισης ΜπανιουΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΜΠΑΝΙΟΥ

Εάν κάνετε ανακαίνιση στο μπάνιο σας, λάβετε σοβαρά υπόψη σας τις παρακάτω συμβουλές ανακαίνισης, ιδιαίτερα αν ο χώρος του μπάνιου είναι περιορισμένος. Πάμε λοιπόν να δούμε συμβουλές για ανακαινιση μπανιου.

➥ Μην χρησιμοποιήσετε μεγάλους και ογκώδεις νεροχύτες και άλλα σχετικά έπιπλα, καθώς θα πνίξουν τον ήδη περιορισμένο χώρο του μπάνιου σας. Χρησιμοποιήστε μικρούς νεροχύτες, χωρίς τα ενσωματωμένα έπιπλα από κάτω τους, ώστε να εξοικονομήσετε χώρο που θα είναι πολύτιμος.

➥ Σκεφτεί εξαρχής το πώς θα ανοίγει η πόρτα του μπάνιου σας. Εφόσον ανακαινίζετε το μπάνιο σας και ο χώρος είναι περιορισμένους, καλό είναι το άνοιγμα να μην είναι μεγαλύτερο από το 25% του χώρου. Πολύ σημαντικός βέβαια είναι και ο προσανατολισμός της, προς τα πού ανοίγει δηλαδή, καθώς αν δεν το προσέξετε μπορεί να σας φάει χώρο και να δείχνει και άσχημα.

➥ Σημασία πρέπει να δώσετε και στα παράθυρα του μπάνιου. Βεβαίως είναι σημαντικά τόσο στη διακόσμηση όσο και στη λειτουργικότητα του μπάνιου σας, όμως δεν είναι λίγες οι φορές που τελικά καταλαμβάνουν πολύτιμο χώρο, χώρο στον οποίο θα μπορούσατε να βάλετε μια μεγάλη μπανιέρα ή μια ντουζιέρα, αλλά το παράθυρο σας εμποδίζει.

➥ Αν ο χώρος είναι πραγματικά πολύ μικρός, μια καλή λύση είναι να περιορίσετε και τα ντουλάπια. Ιδιαίτερα μάλιστα αν έχετε διαθέσιμο χώρο έξω από το μπάνιο, μπορείτε ένα μέρος να το χρησιμοποιήσετε ως αποθηκευτικό χώρο, εξοικονομώντας κάποιο χώρο μέσα στο μπάνιο για άλλες χρήσεις ή έπιπλα.

➥ Μια έξυπνη επιλογή κυρίως για να εξοικονομήσετε χώρα, αλλά και χρήματα, είναι να τοποθετήσετε κατά μήκος ενός τοίχου όσα περισσότερα είδη υγιεινής μπορείτε. Έτσι μπορείτε για παράδειγμα να βάλετε την τουαλέτα, τον νιπτήρα, την μπανιέρα ή το ντους, και αν όχι όλα αυτά, όσα περισσότερα γίνεται.

➥ Σχετικά με τα χρώματα, καλό είναι να παίξετε με ανοιχτές αποχρώσεις και σε παστέλ, ώστε να δείχνουν το μπάνιο σας μεγαλύτερο αλλά και πιο αέρινο.

➥ Έχετε υπόψιν πως συνήθως το πιο εντυπωσιακό εικαστικό αποτέλεσμα σε μια ανακαίνιση μπάνιου θα προσδώσει η πατητη τσιμεντοκονια, ένα υλικό με ιδιαίτερη υφή και αίσθηση. Αν δεν τη γνωρίζετε ενημερωθείτε άμεσα!

➥ Τέλος τα κεραμικά πλακίδια ή τα τούβλα που θα χρησιμοποιήσετε, καλό είναι να εφαρμοστούν διαγωνίως, ώστε να παίξετε με την γεωμετρία και την αίσθηση της όρασης, κάνοντας το μπάνιο σας να μοιάζει μεγαλύτερο στα μάτια των επισκεπτών.

Σαν μια γενικότερη συμβουλή πάντως για την ανακαίνιση μπάνιου, ιδιαίτερα όταν ο χώρος του είναι περιορισμένος, προσπαθήστε να μην το υπερφορτώνετε με πολλά αντικείμενα, αλλά αντιθέτως κρατήστε τα διακοσμητικά, τα έπιπλα και τα είδη υγιεινής σε αναλογία με το μέγεθος του μπάνιου.


Συμβουλες Ανακαινισης Κουζινας Συμβουλες Ανακαινισης ΚουζιναςΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

Παρακάτω ακολουθούν κάποιες μικρές αλλά σημαντικές συμβουλές ανακαίνισης, για μια ομορφότερη αλλά κυρίως πιο λειτουργική κουζίνα. Διαβάστε τες και σίγουρα κάποιες από αυτές θα σας ενθουσιάσουν και θα τις εφαρμόσετε και εσείς στη δική σας ανακαινιση κουζινας!

➥ Χρησιμοποιήστε και ανοιχτά ράφια, καθώς μπορούν να συνεισφέρουν πολλαπλά. Εκτός του ότι βοηθάνε στην εύκολη χρήση, μπορείτε να τοποθετήσετε σκεύη, πιάτα και άλλα αντικείμενα, που θα ενισχύσουν σημαντικά και τη διακόσμηση της κουζίνας.

➥ Σε κάποιος σημείο του τοίχου της κουζίνας, πάρτε την απόφαση να βάλετε ένα μεγάλο ρολόι. Έτσι θα μπορείτε να βλέπετε ανά πάσα στιγμή και ανεμπόδιστα την ώρα, ώστε να μην κάψετε ποτέ το φαγητό! Επίσης βεβαίως μπορεί να συνεισφέρει και στη διακόσμηση της κουζίνας.

➥ Σχετικά με τον φωτισμό, δοκιμάστε να φωτίσετε από ψηλά κάποια ψηλά ντουλάπια και αναδείξτε το περίγραμμα των πορτών τους με την εγκατάσταση σποτ στο ταβανάκι της κουζίνας. Έτσι θα δημιουργήσετε μια διακριτική λάμψη μπροστά στις επιφάνειες.

➥ Μπορείτε επίσης να φωτίστε το κάτω μέρος των πάγκων με λωρίδες από LED ή ακόμα περισσότερο να εγκαταστήσετε κρυφό φωτισμό πίσω από τις πλάκες του πάγκου, δημιουργώντας ένα μοναδικά ατμοσφαιρικό αποτέλεσμα στην κουζίνα σας.

➥ Μη διστάσετε να χρησιμοποιήστε αρκετά φυσικά διακοσμητικά στην κουζίνα σας, όπως για παράδειγμα ένα ωραίο και πρωτότυπο καλάθι από μπαμπού. Επίσης προϊόντα σαν τα φρούτα μπορούν να δώσουν μια αίσθηση υπαίθρου και φύσης στην κουζίνα μας, ενώ ένα βάζο με λουλούδια ή μερικά μικρά γλαστράκια με μυρωδικά όπως ρίγανη, δεντρολίβανο, βασιλικό κλπ θα δώσουν έναν αέρινο τόνο στην κουζίνα σας, καθώς βεβαίως και ξεχωριστή γεύση στο μαγείρεμά σας!


Ελπίζουμε στο παραπάνω κείμενο να βρήκατε κάποιες χρησιμες συμβουλές ανακαίνισης και να τις εφαρμόσετε τελικά και στο δικό σας σπίτι. Είμαστε στη διάθεσή σας για να συζητήσουμε όποιες απορίες έχετε και θα χαρούμε ιδιαίτερα αν έχουμε την ευκαιρία να σας κάνουμε περισσότερες προτάσεις και να σας δώσουμε πιο εξειδικευμένες συμβουλές, αφότου μιλήσουμε συγκεκριμένα για τη δική σας ανακαίνιση. Καλέστε μας στο 211 800 5971 ή επικοινωνήστε μαζί μας και θα μελετήσουμε τη περίπτωσή σας αναλυτικότερα, χωρίς καμία απολύτως δεύσμευση από μέρους σας.

Θέλετε την Καλύτερη Προσφορά
για τη ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ;

Συνεργατες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Ανακαινισεις Σπιτιων από τους Νο1! Εμπιστευθείτε τη HomeDesign για μερικές & ολικές ανακαινίσεις σπιτιών. Αναλαμβάνουμε οικοδομικές εργασίες σε όλη την Αττική. Δοκιμάστε μας!

Όλες οι εργασίες καλύπτονται με:

Ανακαινισεις Σπιτιων με 5 Έτη Εγγύηση

ΧΡΗΣΙΜΑ LINKS

Ακινητα Πορτο Ραφτη

Βιολογικος Καθαρισμος Αυτοκινητου

Βρείτε τους Νο1 στις Ανακαινισεις Σπιτιων στο:

Facebook Image