ΕΙΔΙΚΑ ΔΑΠΕΔΑΕιδικά ΔάπεδαΤο ξύλο είναι φυσικό υλικό που χρησιμοποιήθηκε από πολύ παλιά σαν ένα από τα πιο βασικά υλικά κατασκευής με ομορφιά και αντοχή στο χρόνο. Είναι ανεκτίμητο δώρο της φύσης προς τον άνθρωπο.


ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΞΥΛΙΝΩΝ ΜΑΣΙΦ ΔΑΠΕΔΩΝ

Ξύλινα δάπεδα από μασίφ ξύλο από διάφορα είδη ξύλου όπως Δρυς, Ιρόκο, Ντουσιέ κ.α με μεγάλη αντοχή στο χρόνο και υψηλές θερμοηχομονωτικές ιδιότητες. Τα ξύλινα δάπεδα μπορούν να διακριθούν ανάλογα με τον τρόπο τοποθέτησης τους σε:
• Καρφωτά ξύλινα δάπεδα
Το καρφωτό ξύλινο δάπεδο είναι το κατεξοχήν δάπεδο για οικιακή και επαγγελματική χρήση. Κατασκευάζεται από μασίφ ξυλεία πάχους από 20 έως 22χιλιοστά εξασφαλίζοντας υψηλές θερμοηχομονωτικές ιδιότητες. Τοποθετείται με καρφιά και κόλλα πάνω σε καδρόνια λευκής ξυλείας

Κατασκευάζεται από διάφορα είδη ξύλου και η επιφάνεια του λουστράρεται με διάφορα είδη βερνικιών. Η επισκευή του είναι εύκολη βρίσκοντας ένα κλασσικό ξύλο ακόμα και μετά από πολλά χρόνια. Δέχεται πολλά τριψίματα και λουστραρίσματα. Συνεπώς με χαμηλό κόστος συντήρησης γίνεται και πάλι καινούργιο.

• Κολλητά ξύλινα δάπεδα
Το κολλητό ξύλινο δάπεδο είναι η καλύτερη λύση όταν η χρήση καρφωτού πατώματος δεν προτείνεται για κατασκευαστικούς ή οικονομικούς λόγους. Κατασκευάζεται από μασίφ ξυλεία πάχους από 10 εώς 15 χιλιοστών. είναι κατάλληλο για ανακαινίσεις δαπέδων σε οικιακούς αλλά και επαγγελματικούς χώρους.

Τοποθετούνται με κόλλα πάνω σε μωσαϊκό, τσιμεντοκονία, πλακάκι, μάρμαρο αλλά και σε ξύλινο πάτωμα. Τέλος μπορεί να τοποθετηθεί ακόμα και σε περίπτωση ενδοδαπέδιας θέρμανσης. Σημαντική κρίνεται η χρήση κατάλληλου ασταριού και της κατάλληλης κόλλας ανάλογα το υπόστρωμα πρίν την τοποθέτηση του πατώματος. Το κολλητό πάτωμα δέχεται πολλά τριψίματα και λουστραρίσματα με διάφορα βερνίκια όπως και το καρφωτό δάπεδο.


ΗΜΙΜΑΣΙΦ ΠΡΟΓΥΑΛΙΣΜΕΝΑ ΔΑΠΕΔΑ

Τα προγυαλισμένα δάπεδα έιναι δάπεδα τα οποία έχουν ήδη περαστεί με βερνίκι και έχουν προγυαλιστεί. Ειναι δάπεδα κατάλληλα για κάθε χώρο αφού καλύπτουν επιφάνειες όπως μωσαϊκό, πλακάκια, μάρμαρο ή ξύλινο δάπεδο χωρίς να καταστρέφεται η υπάρχουσα επιφάνεια. Τα δάπεδα τοποθετούνται πολύ έυκολα και γρήγορα αφού τοποθετηθεί μεμβράνη στο δάπεδο, κουμπωτά το ένα με το άλλο δίνοντας τη δυνατότητα για μερική αντικατάσταση δαπέδου σε περίπτωση που προκληθεί κάποια ζημιά.

Διατίθονται σε εμφάνιση μίας λώρίδας (μονοσάνιδα) η τριών λωρίδων αποτελούμενα από τις εξής στρώσεις: πρώτη στρώση από ξύλο μασίφ ωφέλιμης επιφάνειας με φινίρισμα από βερνίκι ξύλου η οποία επιδέχεται μέχρι και τρία τριψίματα, εσωτερική στρώση από λευκή ξυλεία ελάτης και τρίτη στρώση από κόντρα πλακέ θαλάσσης για να μην πιτσικάρει το ξύλο.


LAMINATE ΠΑΤΩΜΑΤΑ

Τα laminate πατώματα είναι πατώματα με εντυπωσιακή όψη ξύλου σε πάρα πολλές αποχρώσεις και διαστάσεις. Κατασκευάζονται βάση Ευρωπαικών προδιαγραφών από υλικά υψηλής αντοχής και ποιότητας.

Κατάλληλο για κατοικίες και επαγγελματικούς χώρους χωρίς να καταστρέφεται το υπάρχων δάπεδο. Κατασκευάζονται από ινοσανίδα επικαλυμένη με συνθετικό φύλλο πλαστικού υποστρώματος υψηλής αντοχής σε απομίμηση ξύλου και έχουν μικρό συνολικό πάχος 7-10mm

Έχουν υψηλή αντοχή σε χάραξη, τριβή και χτυπήματα και προσφέρουν πολύ καλή ακουστική βάδιση. Τοποθετούνται πολύ εύκολα και γρήγορα σε σχέση με το κλασσικό ξύλινο δάπεδο δίνοντας την δυνατότητα για μερική αντικατάσταση σε περίπτωση ζημιάς, δεν χρειάζονται τρίψιμο και γυάλισμα ενώ ταυτόχρονα αποφεύγονται σκόνες και μυρωδιές. Παρά τα πλεονεκτήματα το πάτωμα laminate δεν αντικαθιστά το μασίφ ξύλο αλλά το υποκαθιστά όπου η χρήση του μασίφ ξύλου δεν ενδείκνυται είτε εξαιτίας κατασκευαστικών παραγόντων είτε λόγω οικονομικών λόγων.


ΕΠΟΞΕΙΔΙΚΑ ΔΑΠΕΔΑ -ΕΠΟΞΕΙΔΙΚΕΣ ΒΑΦΕΣ

Τα εποξειδικά δάπεδα είναι δάπεδα τα οποία μπορούν να ανταποκριθούν στις καταπονήσεις και να αντέξουν αρκετά χρόνια χώρίς να χρειάζονται συχνά παρεμβάσεις. Αποτελούν ιδανική επιλογή για εργοστάσια,βιομηχανίες, εργαστήρια, νοσοκομεία, σχολεία, εστιατόρια, γκαράζ κλπ.

Τι είναι;
Μία εποξειδική επίστρωση είναι ένα προστατευτικό υλικό που κατασκευάζεται με βάση την εποξειδική ρητίνη.

Ιδιότητες και πλεονεκτήματα εποξειδικού δαπέδου
• Υψηλή αντοχή σε μηχανικές καταπονήσεις .Τα εποξειδικά δάπεδα έχουν μεγάλη αντοχή στην τριβή ,στην πίεση και μπορούν να φέρουν μεγάλα φορτία .

• Υψηλή απορροφητικότητα .Τα εποξειδικά δάπεδα έχουν την ιδιότητα να μην απορροφούν και να αφήνουν λεκέδες σε ότι και να πέσει πάνω τους

• Δεν επηρεάζονται από τις καιρικές συνθήκες .Μένουν ανεπηρέαστα από υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες

• Έχουν μονολιθικότητα .Δεν έχουν αρμούς και η επιστρωσή τους αποτελείται από ένα ενιαίο τμήμα χωρίς κενά έχοντας σαν αποτέλεσμα τα δάπεδα να είναι συμπαγή και να μην προσβάλονται από υγρασίες

• Ισχυρή πρόσφυση .Τα εποξειδικά δάπεδα παρέχουν ισχυρή πρόσφυση σε ένα ευρύ φάσμα υποστρωμάτων συμπεριλαμβανομένων γυαλιού,μετάλλων και πολλών ακόμα υλικών

• Χαμηλό πάχος . ανεξάρτητα από το είδος του εποξειδικού δαπέδου ,το συνολικό πάχος των στρώσεων δεν υπερβαίνει τα 2 χιλιοστά

Εποξειδική βαφή: Εφαρμόζεται με ρολό δύο χέρια εποξειδική ρητίνη και έχει πάχος λιγότερο από 1χιλιοστό

Εποξειδικό δάπεδο: Στην περιπτωση που χρειαστούμε μεγαλύτερη αντοχή σε βάρος και να γεμίσουμε τυχόν κοιλότητες στην επιφάνεια τότε χρησιμοποιούμε εποξειδικό δάπεδο προσθέτοντας στο μίγμα χαλαζιακή άμμο προσδίδοντας στο μίγμα μεγάλη αντοχή σε φορτία.


ΣΤΑΜΠΩΤΑ ΔΑΠΕΔΑ

Τα σταμπωτά δάπεδα είναι μία τεχνολογία που εφαρμόζεται εδώ και αρκετά χρόνια με εγγυημένα αποτελέσματα.

Χρησιμοποιούνται για πλακωοστρώσεις εξωτερικών χώρων λόγω της μεγάλης αντοχής και διάρκειας σε υψηλές, χαμηλές θερμοκρασίες καθώς και σε παραθαλάσσιο περιβάλλον.

Έχουν μεγάλη αντοχή σε καταπονήσεις και διελεύσεις βαρέων τύπων οχημάτων.
Τα σταμπωτά δάπεδα εφαρμόζονται ευρέως σε πλακοστρώσεις ιστορικών κέντρων ,πλατείες ,πεζοδρόμια ,αυλές γκαράζ κλπ.

Το σταμπωτό δάπεδο παράγεται από σκυρόδεμα κατηγορίας C16/20 οπλισμένο με πλέγμα και πάχους τουλάχιστον 8-10 εκατοστά το οποίο ενισχύεται με ίνες πολυπροπυλενίου με σκοπό την αποφυγή ρηγματώσεων .Στο μίγμα προστίθενται σκλυρηντικά χρώματα με την μέθοδο της επίπασης και τέλος γίνεται το σταμπάρισμα μέσω ειδικών καλουπιών που έχουν επιλεγεί από μεγάλη γκάμα σχεδίων .Η στεγανοποίηση της επιφάνειας επιτυγχάνεται με την σφράγιση με ειδική ρητίνη ακρυλική .

Το πάχος του σταμπωτού δαπέδου διαμορφώνεται ανάλογα την χρήση του.Για επιφάνειες που χρησιμοποιούνται για πεζούς το πάχος του δαπέδου πρέπει να είναι στα 10εκατοστά. Για επιφάνειες όπου κυκλοφορούν οχήματα τότε το πάχος διαμορφώνεται στα 15εκατοστά.

Εφαρμογές
• Αυλές
• Χώροι στάθμευσης
• Ράμπες
• Διάδρομοι
• Πλατείες
• Πεζόδρομοι
• Εμπορικά κέντρα
Πλεονεκτήματα
• Γρήγορος τρόπος κατασκευής
• Ανθεκτικά σε καταπονήσεις
• Δεν χρειάζονατι συντήρηση
• Χαμηλό κόστος κατασκευής σε σχέση με δάπεδα από πέτρες, πλακάκια κλπ.


Αν έχετε οποιαδήποτε απορία σχετικά με κάποιο ειδικό δάπεδο, επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας είτε ηλεκτρονικά είτε στο 211 800 5971.

Θέλετε την Καλύτερη Προσφορά
για ΕΙΔΙΚΑ ΔΑΠΕΔΑ;

Συνεργατες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Ανακαινισεις Σπιτιων από τους Νο1! Εμπιστευθείτε τη HomeDesign για μερικές & ολικές ανακαινίσεις σπιτιών. Αναλαμβάνουμε οικοδομικές εργασίες σε όλη την Αττική. Δοκιμάστε μας!

Όλες οι εργασίες καλύπτονται με:

Ανακαινισεις Σπιτιων με 5 Έτη Εγγύηση

ΧΡΗΣΙΜΑ LINKS

Ακινητα Πορτο Ραφτη

Βιολογικος Καθαρισμος Αυτοκινητου

Βρείτε τους Νο1 στις Ανακαινισεις Σπιτιων στο:

Facebook Image